ZAMÓW TERAZ, OTRZYMAJ WE WTOREK

interactive connection  DARMOWA DOSTAWA OD 180 ZŁ

 PONAD 40 000 SCZĘŚLIWYCH KLIENTÓW

 TRWAŁOŚĆ PERFUM MINIMUM 12 GODZIN

Przybliż Hydrolat z dziurawca zwyczajnego

Hydrolat z dziurawca zwyczajnego

35,00 zł
Subskrybcja Zapisz
  1. interactive connection     Zamów teraz, otrzymaj we wtorek
  2. Word to html     Darmowa dostawa od 180 zł
  3. Word to html     30 dni na zwrot lub wymianę
  4. Word to html     Zamów telefonicznie 570-400-680

OPIS

Hydrolat z dziurawca zwyczajnego powstaje na skutek procesu destylacji parą wodną kwiatów. W skład produktu wchodzą rozpuszczalne w wodzie fragmenty roślin oraz olejek eteryczny, który nadaje mu naturalnego, ziołowego aromatu. Odczyn kosmetyku jest zbliżony do naturalnego pH skóry, co sprawia, że z powodzeniem nadaje się on do pielęgnacji różnych rodzajów cery, z naciskiem na normalną, naczynkową oraz wrażliwą.

Hydrolat z dziurawca zwyczajnego stanowi efekt uboczny produkcji olejków eterycznych. Para wodna o temperaturze 100 stopni Celsjusza przyczynia się do uwolnienia molekuł, jakie znajdują się w poszczególnych częściach roślin. Na skutek tego procesu do czynienia mamy z wytrąceniem się części oleistej, którą tworzą olejki eteryczne oraz wodnej, pod postacią hydrolatu. Kosmetyk ten w znaczącej części składa się z wody, lecz zawiera także składniki odżywcze o właściwościach pielęgnujących. Takie proporcje sprawiają, że działa on znacznie łagodniej od olejku eterycznego, a jego zapach jest znacznie bardziej subtelny.

Hydrolat jest kosmetykiem niezwykle wszechstronnym. Stosować można go bowiem zarówno na twarz, jak i ciało oraz włosy. Działa on regenerująco, tonizująco oraz antybakteryjnie. Koi skórę, dodaje jej blasku, łagodzi podrażnienia i pozwala zmniejszyć widoczność tak zwanych „pajączków”.

Hydrolat wykorzystywany może być na kilka różnych sposobów. Skutecznie zastępuje on tonik i przywraca cerze jej naturalne pH po zastosowaniu środka myjącego. Z powodzeniem używać można go także jako składnika bazowego do różnego rodzaju odżywek, płukanek oraz maseczek. W sezonie letnim hydrolat może być przechowywany w lodówce — jego chłodna mgiełka doskonale ukoi skórę w upalne dni. Kosmetyk ten może być również używany w celu utrwalenia makijażu.

Kosmetyk wegański - produkt stworzony bez użycia surowców pochodzenia zwierzęcego.

 

Sposób użycia hydrolatu z dziurawca zwyczajnego:


Hydrolatu używać można na kilka różnych sposobów:


  • Odżywienie skóry twarzy — w tym celu, zamknij oczy i spryskaj hydrolatem skórę twarzy oraz dekoltu.
  • Oczyszczanie i tonizowanie cery — spryskaj hydrolatem wacik i oczyść nim skórę twarzy.
  • Dogłębne odżywienie skóry pod oczami — spryskaj hydrolatem wacik i połóż na zamknięte oczy na 5 minut.


Pojemność: 100 ml


Skład: hydrolat z kwiatów dziurawca, ekologiczny konserwant z rzodkwi.

Skład INCI: Hypericum Perforatum Flower Water, Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate.

Recenzje

Koszyk

No more products available for purchase

Twój koszyk jest pusty